Gecondoleerd met het verlies van jullie dierbare. Wat een verdrietige tijd is dit voor jullie en wat komt er nu veel op jullie af.

Wat is het moeilijk om de juiste woorden te vinden bij het afscheid nemen van iemand die je zo lief is. Om alles wat je voelt in woorden uit te drukken.

Livemuziek biedt hierbij veel troost, en zorgt voor rust en ruimte tijdens het rouwproces. Met persoonlijke muziek kunnen we herinneringen ophalen en stilstaan bij het leven dat geweest is. Zo geven we ruimte aan het verdriet, want dat mag er zijn.

Op een unieke manier brengen we een eerbetoon aan het leven van jullie dierbare waardoor jullie op een mooie, warme en persoonlijke manier afscheid kunt nemen van degene die jullie zo lief is.

Livemuziek tijdens een uitvaart

Muziek bij afscheid is een breed begrip. Vaak denken mensen dat er bij een uitvaart, begrafenis of crematie alleen maar nummers gekozen worden die over de dood of afscheid gaan.

Liever maak ik een afscheid veel persoonlijker door bijvoorbeeld ook het lievelingsnummer van hem of haar te zingen, of een nummer te kiezen dat het leven van jullie dierbare vertolkt. Zodat muziek echt het verhaal vertelt van de geliefde waarvan jullie afscheid nemen. Of we kiezen een nummer die speciale herinneringen voor jullie als nabestaanden oproept en waarmee jullie even terug duiken in het leven van jullie dierbare. Ook kan ik een bestaand nummer zo aanpassen zodat het qua tekst en qua stijl mooi past in de afscheidsceremonie. Afscheid nemen is niet standaard, en dat hoeft de muziek ook niet te zijn.

Samen met de nabestaanden en/of uitvaartprofessionals zoals de uitvaartverzorger bespreken we jullie wensen en hoe muziek het mooiste in jullie afscheidsceremonie past. Ik heb zelf een uitgebreid repertoire voor afscheidsmuziek. Maar zing met veel liefde muziek voor jullie die een speciale betekenis heeft in het leven van jullie dierbare of voor jullie als nabestaanden.

 

Momenten met livemuziek op een afscheid

Samen kunnen we de uitvaart vormgeven en ik denk graag met jullie mee op welke momenten muziek mooi past tijdens de uitvaart.

Momenten waarop muziek altijd erg waardevol is bij een afscheid, zijn de volgende:

  • Bij binnenkomst van de familie en nabestaanden;
  • Bij aanvang van de plechtigheid;
  • Tijdens de plechtigheid, bijvoorbeeld tijdens een fotopresentatie, voor of na een speciaal moment zoals het aansteken van een kaars of na een speech van een familielid, of tijdens het tekenen van het condoleanceregister;
  • Bij afsluiting van de afscheidsceremonie;
  • Tijdens het condoleren;
  • Tijdens de receptie om zo herinneringen naar boven te halen en terug te blikken op het leven van jullie dierbare.

Werkwijze

Tijdens een muzikaal voorgesprek bespreken we hoe de invulling van de uitvaart ceremonie eruit zal zien en welke live uitvaartmuziek er zal klinken tijdens de momenten en rituelen van het afscheid. Door de persoonlijke begeleiding bij het kiezen van passende muziek creëren we nog meer diepte in de uitvaart en kunnen we herinneringen heel bewust koesteren. 

We regelen tijdens het voorgesprek ook de praktische zaken rondom livemuziek. Op de dag van het afscheid ontzorg ik je zoveel mogelijk en geef alles van mezelf. Jullie hebben zo alle tijd om afscheid te nemen in plaats van bezig te zijn met praktische zaken.

In mijn brochure kun je meer over mijn werkwijze lezen, of neem gerust telefonisch contact op via 06-82776229.

Vanaf €699,00

Ik wil je brochure lezen

persoonlijk lied

Het is ook mogelijk om met een persoonlijk lied op maat uw dierbare te herdenken. Om zo echt stil te staan bij wie jullie dierbare was en hiermee unieke herinneringen op te halen. 

Ik schrijf zelf een gepersonaliseerde tekst en componeer een prachtige melodie op basis van jullie verhaal en de boodschap die jullie willen brengen. 

Omdat ik het heel belangrijk vind dat de muziek en tekst echt passend is en de juiste boodschap vertolkt, ga ik graag met jullie in gesprek om in het leven van jullie dierbare te duiken. 

Het persoonlijke lied kan tijdens de uitvaart live uitgevoerd worden, en ook is er de mogelijkheid om een opname te laten maken van het lied om zo voor altijd een blijvende herinnering te creëren.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Ik denk graag met je mee hoe we jullie afscheid onvergetelijk en persoonlijk kunnen maken. Neem gerust contact met mij op voor meer informatie. 

Lieve woorden

A title

Image Box text

“Lieve Fenna, wat heb jij de herdenkingsdienst van mijn broer persoonlijk gemaakt. Met je prachtige zang en pianospel vulde je ons afscheid met zijn levensliedjes. Met de persoonlijke nummers konden wij echt even terug in de tijd gaan en alle herinneringen van vroeger van onze broer omhoog halen. Kippenvel hadden we. Dankjewel dat je zo fijn met mij meedacht in de voorbereidingen, en van onze herdenkingsdienst een hele waardevolle herinnering hebt gemaakt.”

A title

Image Box text

“Wat een troost heb jij gebracht tijdens de uitvaartdienst van mijn vrouw. Weet je wel hoe bijzonder het is wat jij doet? Zoveel extra emoties die er waren, en helemaal speciaal was het persoonlijke lied dat je voor ons als familie hebt geschreven. Wat heb je goed naar ons verhaal geluisterd en hier een prachtig nummer van gemaakt. Raak was het, rauw ook, en vooral heel waardevol. Dankjewel voor het ophalen van alle persoonlijke herinneringen en het mooier maken van ons afscheid. We zijn je eeuwig dankbaar.”

A title

Image Box text

“Via deze weg wil ik je ontzettend bedanken voor het voortreffelijk vullen van onze afscheidsdienst met jouw prachtige stem en muziek. Jouw muziek sloot naadloos aan op het verhaal van de dominee en kwam daardoor heel krachtig binnen. Ook door het fijne contact en jouw openheid konden we alles loslaten in de dagen naar het afscheid toe.  Blijf dit doen, je bent een prachtig mens en ik gun het iedereen om de tijd van rouw een stukje mooier te maken.”

Ieder afscheid is bijzonder en verdient een warme en persoonlijke aanpak. Neem gerust contact met mij op om alle mogelijkheden te bespreken.